Boekvoorstelling "Mind The Map"

Statusbericht

Submissions for this form are closed.

Beste directie, leerkracht, collega, ouder, kennis, ...

Op 20 oktober 2015 verschijnt bij LannooCampus mijn nieuwe boek Mind The MapIn dit boek krijg je een overzicht van verschillende inzichten, noteerstrategieën (Cornell Note Taking, Sketchnoting), mappingtechnieken (mindmapping, concept mapping, enz.) en andere strategieën (Interactive Notebooks, infografieken, (digitale) strips, enz.) die leerlingen ondersteunen bij het visualiseren en actief verwerken van de leerstof en bij het kritisch nadenken over de lesinhoud en hun leerproces.

Op een wetenschappelijk onderbouwde manier breng ik in dit boek de kracht en beperkingen van elke aanpak in kaart en vertaal die naar heel wat concrete tips en lessuggesties waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt. Het boek bevat bovendien ook heel wat inspirerende getuigenissen van leerkrachten uit Vlaanderen (en ver daarbuiten)! Tevens reikt Mind the Map heel wat digitale tools aan die je individueel of samen met je leerlingen kunt inzetten.

Met veel enthousiasme neem ik je tijdens de boekvoorstelling mee doorheen enkele belangrijke inzichten, technieken en lesideeën uit het boek waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt om jouw leerlingen en/of collega's te inspireren. De sessies vinden plaats op vier verschillende locaties (22/10 te Geraardsbergen, 27/10 te Haasrode, 12/11 te Brugge en 19/11 te Sint-Niklaas). Elke sessie start om 19u30 en de deelname is gratis.

  • 22/10 (19u30) - Bibliotheek Geraardsbergen, Gasthuisstraat 28, 9500 Geraardsbergen
  • 27/10 (19u30) - SALCO Haasrode, Geldenaaksebaan 277, 3001 Heverlee
  • 12/11 (19u30) - Hogeschool West-Vlaanderen, Sint-Jorisstraat 71, 8000 Brugge
  • 19/11 (19u30) - Broederschool Humaniora, Nieuwstraat 75, 9100 Sint-Niklaas

We vragen je wel om vooraf je deelname aan één van de sessies te bevestigen door middel van het onderstaande inschrijvingsformulier. Zo weten we meteen hoeveel hapjes en drankjes we moeten voorzien om na afloop nog even na te praten! Hopelijk tot binnenkort! Kun je niet aanwezig zijn op één van deze momenten maar heb je wel interesse in het boek? Reserveer hier alvast jouw exemplaar!