Gender op school

boek

Gender op school
Meer dan een jongens-meisjeskwestie

Dimitri Van Maele, Nathalie Michalek, Nadine Engels, Ferre Laevers, Koen Lombaerts, Mieke Van Houtte

Bestel deze titel nu met gratis verzending via deze link. Gebruik de kortingscode ‘lerenhoezo’ in het winkelmandje.

» Over het boek:
- Zijn leerkrachten strenger voor jongens dan voor meisjes?
- Voelen traditioneel denkende jongeren zich minder thuis op school?
- Welke invloed hebben genderstereotypen op de ontwikkeling van jongeren?
- En hoe kan je hier als leerkracht op inspelen?

Discussies rond schoolwerk, leergedrag en lesgeven leggen steevast de nadruk op verschillen tussen jongens en meisjes. Die redenering heeft een impact op advies voor leerkrachten en creëert vaak een beeld van stereotypering. Verschillen binnen de jongens- en meisjesgroep worden daardoor vaak over het hoofd gezien.

Gender op school definieert het belang van inter- en intraseksuele verschillen en van individuele genderidentiteit en -expressie bij jongeren in de eerste graad secundair onderwijs. Zo biedt het boek aan leerkrachten en directieleden een startpunt voor een beter begrip van gender op school. Gender speelt immers een rol bij het onderwijsproces en schoolresultaten, en is dus ook van belang voor de algemene onderwijskwaliteit.

Dit boek biedt een onderbouwde en genuanceerde kijk op de belangrijkste aspecten rond gender op school, of het nu gaat om de relatie tussen leerlingen en leerkracht, de betrokkenheid van leerlingen of verschillen in het ontwikkelingsproces tussen individuele jongeren.

» Technische gegevens:

EAN: 9789401429115

Verkoopprijs: 24,99 EUR

NUR-code: Pedagogiek

Afwerking: Paperback

Druk: 1

Aantal pagina's: 260

Uitgave: LannooCampus

» Over de auteur:

OVER : ARYAN VAN DER LEIJ
Prof. dr. Aryan van der Leij is psycholoog en em. hoogleraar Orthopedagogiek (in het bijzonder leerproblemen) aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is expert in dyslexie en leesproblemen, auteur van verscheidene boeken, het leeshulpprogramma 'Bouw!' en veelgevraagd spreker op congressen.