Leren. Hoe? Zo!

boek

 Leren. Hoe? Zo!

Tommy Opgenhaffen

» Over het boek: Een must have voor elke adolescent, ouder en leerkracht. Het boek helpt je om je kennis, vaardigheden en attitudes  met betrekking tot leren verder te ontwikkelen. Leren. Hoe? Zo! wil een brug slaan tussen onderwijs en wetenschap om zo het leerproces te optimaliseren.

 » Technische gegevens:

ISBN: 9789020996609

Verkoopprijs: €29,99.

 

Indien u via deze website een bestelling van 35 exemplaren (of meer) plaatst, dan komt Tommy Opgenhaffen gratis langs op uw school voor een interactieve sessie (1u) met uw leerkrachtenteam (exclusief verplaatsingsonkosten).

NUR-code: 840 | Onderwijs algemeen

Afwerking: Paperback

Druk: 3de druk

Aantal pagina's: 350 Uitgave: LannooCampus

» Over de auteur:

Tommy Opgenhaffen is licentiaat Germaanse Talen. Hij is al meer dan tien jaar actief als leerkracht, studiecoach en verantwoordelijke van het opleidingscentrum Docentes-Campus te Gent. Hij is co-auteur van S.O.S.Mijn Brein Wordt Te Klein, een survivalpakket voor elke student (Lannoo, 1999)

» Recensies:

www.leesvoer.be (01/08/2013)

(...) ben je een leerkracht op zoek naar een goede basis voor je lessen leren leren? Of (ouder van) een leerling met grote studieplannen? Dan is Leren.Hoe?Zo! zeker iets voor jou. De online informatie (beeldmateriaal en links naar extra informatie) waar je toegang toe krijgt na het registreren met de code voorin het boek is trouwens ook een bezoek waard en een mooie kans tot “blended learning”.

In Psyche & Brein (nr4, 2011):
Leren?Hoe?Zo! is volgens de achterflap een 'handig zapboek' om jezelf een doeltreffend leerpatroon aan te meten en je leren in eigen handen te nemen.' (...) We zappen even naar hoofdstuk 2: 'Een kijk in je brein'. Daarin vind je onderwerpen als 'wat is de taakverdeling in je brein?' en passeren de nieuwe inzichten die helpen met leren de revue. Het hoofdstuk over het geheugen is up-to-date. Deze leergids bestaat uit twee delen. In deel twee kom je te weten welke vaardigheden vereist zijn om optimaal aan de slag te gaan. Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd wat je moet doen om een geheugenkampioen te worden. De hoofdstukken over timemanagement en mindmapping (het 'in kaart brengen' van de kennis die je brein moet verwerken) komen scholieren vast van pas. Voorts worden o.a. zoeken op het internet, writer's block, examens en studiekeuze uitgediept. Ook ouders kunnen iets opsteken van dit actuele leerboek (...).

via Redactie Vlabin-VBC:
Dit lijvige boek wil scholieren en studenten helpen om een gepaste studiemethode te vinden. De auteurs, beiden leerkracht én studiecoach, geven tal van tips om het studeren zo efficiënt mogelijk te laten gebeuren. In het eerste deel belichten de auteurs de verschillende leerstijlen, bespreken ze de werking van ons brein, leggen uit hoe de intelligentie wordt gemeten en hoe je je kunt wapenen tegen stress en faalangst. Er worden linken gelegd naar de interactieve leeromgeving (...), met extra informatie en testjes, die bij het boek hoort. Dit boeiende, theoretische deel is geschreven op een verstaanbare, wetenschappelijk correcte manier. Het tweede deel is praktisch en goed bruikbaar. Het geeft onder andere duidelijke antwoorden op concrete vragen over timemanagement, informatieverwerving, schematisering en mindmapping. Het boek eindigt met een opmerkelijk hoofdstuk over de moeilijke weg naar het hoger onderwijs. Het boek heeft een aantrekkelijke, kleurrijke maar rustige lay-out, met een prettige interlinie, duidelijke schema’s en mindmaps. De bibliografie bevat boeken, artikelen, brochures en internetadressen. Vanaf ca. 16 jaar. -

Internet boekhandel: http://www.vanstockum.nl/
"Het is de basis van je leven, de inspanning dat je moet leveren om een paspoort te krijgen tot het beroepsleven, en liefst dan nog in het beroep dat je het liefste doet... We hebben het over studeren en leren, het opnemen van kennis en ervaring doorheen de school, hogeschool, universiteit. Studeren kan een techniek zijn, en kan als dusdanig ook worden beschouwd. Kunnen leren of studeren is niet enkel een gave, een genetisch bepaald gegeven, maar wel degelijk ook iets dat je kan aanleren en dat op een bepaalde techniek kan steunen, zodoende dat je op een vlotte manier aan het werk kan... zo blijkt toch wel uit dit meer dan boeiend en bruikbaar boek dat het leren even grondiger onder de loep weet te nemen. Op een zeer grondige wijze krijgen we een benadering van alle mogelijke kanten die te maken hebben met de manier waarop je het meest efficiënt gebruik kan maken van je vaardigheden, en wel degelijk kan gebruik maken van de goede raad om de juiste studies op een juiste manier aan te pakken, en ze tot een goed eind te brengen. Want het mag uiteraard geen verloren tijd zijn, en we hebben wel degelijk geen tijd om verkeerd bezig te zijn. Daarom is dit genre van gidsen en hulpmiddelen wel degelijk zijn gewicht in goud waard, want het is een onderbouwd, aantrekkelijk en leesbaar geheel dat op een heldere en diepgaande wijze wel degelijk een hulp zal zijn om de studies beter aan te pakken." Patrick Vandendaele, 26-07-2011

Eigenwijs in Onderwijs: Soms kom je van die boeken tegen waarbij je denkt: 'Had ik dit boek maar eerder gelezen!' Dat geldt wat mij betreft zeker voor 'Leren Hoe? Zo!'. In een lijvig boek met een heldere opbouw en prettige layout maken zij duidelijk hoe je op een gemakkelijke(re) manier kunt leren. Leren leren ofwel meta-cognitie dus. Een belangrijk onderdeel in elke vorm van onderwijs maar helaas dikwijls weinig en onvoldoende uitgewerkt. Dit boek staat bomvol antwoorden. Wie dit boek leest en de adviezen opvolgt, zal tot veel betere prestaties komen als het gaat om toevoegen van kennis en handig gebruik maken van je brein. (lees meer)

Bol.com: "Ik werk in het onderwijs en wilde meer info over hoe ik mijn leerlingen zo goed mogelijk kan helpen te 'leren leren'. Dit boek is uitstekend! Wil je de theorie over een methode dan staat die er in, maar je kunt ook direct door naar de praktische toepassing. Helder uitgelegd en zo dat het voor een bassisschool leerling tot in het bedrijfsleven nuttig is. Een aanrader dus!"

"Ik heb nog nooit zo'n duidelijk en goed boek gevonden over studeren. Ik zit nu zelf op het hoger onderwijs en heb er nog ontzettend veel aan. Er staan echt duidelijke tips in waar je ook echt wat aan hebt dus niet dingen waarvan je denkt ja duh daar had ik zelf ook al aan gedacht. het zijn vernieuwende ideeen waar je echt je studiegedrag positief mee kan veranderen en waar je zeker te weten mee vooruit schiet! Dikke aanrader dus, het is het geld dubbel en dwars waard!"

Wenst u dit boek te bestellen? (bestelling vanuit Nederland? Klik hier)

Bestelformulier
Contactgegevens/leveradres