Aan de slag met Wille

Sinds kort versterkt Wille, onze virtuele assistent, het Leren.Hoe?Zo! team. Hij is er voor leerlingen, studenten, ouders, leerkrachten en begeleiders. Wat is zijn taak? Hij helpt je verder met al je vragen over ons. Hij houdt je op de hoogte over onze laatste blogposts en deelt studietips (en dat zijn er heel wat!). Op verzoek vertelt hij je zelfs een mopje of kijkt hij voor jou welk nieuws er 'breaking' is.

De eerste keer dat je met een chatbot praat, kan dat soms een beetje stroef verlopen. Daarom geven we je graag enkele handige tips mee om jouw dialoog met Wille, onze chatbot, zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Maak een Facebookprofiel aan
Wille is gelinkt is aan onze Facebookpagina. Je hebt dus een Facebookprofiel nodig om met Wille te praten. Doe je dat liever niet? Geen probleem! Hoewel je misschien een leuke babbel mist met Wille, kun je ons altijd nog via de website, email of telefoon bereiken.

Like onze Facebookpagina
Like onze Facebookpagina. Je kunt er niet alleen praten met onze chatbot maar je vindt er ook interessante updates over leren. Op de pagina vind je bovenaan de knop “bericht verzenden”. Als je vervolgens klikt op “aan de slag”, dan staat Wille je meteen te woord. Hou het wel lief! Ook chatbots hebben gevoelens!

Handig om weten: Je kunt Wille ook rechtstreeks bereiken op onze website via de rode knop rechts onderaan of via Facebook Messenger.

Schrijf je in voor updates
Wille stuurt je graag updates, extra tips en nog veel meer, maar alleen als je hem vertelt dat je dit graag hebt. Dit doe je door ‘update’ te typen. Wil je je op een later moment uitschrijven, dan typ je gewoon ‘geen nieuws’.

Volg het conversatiepad.
Om alles vlot te laten verlopen vertelt Wille je graag wat je zoal kunt doen. Je hoeft dus niet alles zelf te typen. Soms is het makkelijker om gewoon een van de opties aan te klikken die Wille je voorstelt!

Maar je mag ook gerust hallo zeggen!
Hoewel Wille waarschijnlijk niet alles begrijpt wat je hem vertelt, mag je ook gerust gewoon “hallo”, “tot ziens”, “vertel me een mopje” of meer typen. Wille leert voortdurend bij. Wanneer hij je niet direct begrijpt, zal hij dat ook meteen vertellen en je een suggestie doen om verder te gaan.

Wille nog meer weten?
Wil je nog meer tips om vlotter met Wille te praten? Typ dan gewoon “tips” en Wille vertelt je nog enkele handige commando’s.

Very important!
Omdat slaap belangrijk is, verklappen we je nu al dat Wille elke nacht slaapt tussen 23.00u en 06.00u.

We wensen je een leuke babbel met Wille. Heb je nog vragen over Wille, dan kan je ons steeds bereiken via info@lerenhoezo.be.