fbpx

5.2 Het babybrein

In de tweede aflevering zien we hoe het brein nog lang niet af is bij de geboorte. Er moet nog een heel netwerk aan verbindingen worden aangelegd. Dit gebeurt in de eerste jaren van het leven, terwijl de baby leert lopen, praten, spelen, denken, en voelen. Hoe goed dat gaat hangt af van de omstandigheden waarin de baby opgroeit. Carlo Schuengel legt aan presentator Charles Groenhuijsen uit wat een baby vooral nodig heeft om zijn brein optimaal te laten groeien. Ouders spelen daarbij een hoofdrol, maar andere volwassenen zijn ook belangrijk in het leven van een baby.
Aflevering 2 - De grote invloed van ouders en verzorgers op de ontwikkeling van het babybrein In de tweede aflevering zien we hoe het brein nog lang niet af is bij de geboorte.

Er moet nog een heel netwerk aan verbindingen worden aangelegd. Dit gebeurt in de eerste jaren van het leven, terwijl de baby leert lopen, praten, spelen, denken, en voelen. Hoe goed dat gaat hangt af van de omstandigheden waarin de baby opgroeit. Carlo Schuengel legt aan presentator Charles Groenhuijsen uit wat een baby vooral nodig heeft om zijn brein optimaal te laten groeien. Ouders spelen daarbij een hoofdrol, maar andere volwassenen zijn ook belangrijk in het leven van een baby.