
- Wanneer is het interessant om je eigen kennisclips te maken?
- Hoe ontwerp je een goede kennisclip?
- Hoe werk je een goed scenario uit?
- Met welke multimediaprincipes hou je het beste rekening?
- Welke digitale tools kun je inzetten om opnames te maken en te bewerken?
Schrijf je in voor de inspiratiesessie 'Ontwerp je eigen kennisclips' en ontdek het antwoord op deze vragen!
Video’s zijn een heel effectief hulpmiddel om afstands- en blended leren vorm te geven en bijvoorbeeld ook om te differentiëren in de klas. Met behulp van kennisclips en instructiefilmpjes kun je leerstof op een multimediale manier (via woord en beeld) concreet duiden waardoor die beter wordt verwerkt. Leerlingen krijgen bovendien de kans om de leerstof op hun eigen tempo te bekijken en gespreid te herhalen.
Online vind je heel wat goeie kennisclips die je meteen kunt inzetten. Soms kan het interessant zijn om te investeren in het maken van je eigen kennisclips en instructievideo’s. Maar hoe ontwerp je als docent een goeie kennisclip? Hoe werk je een goed scenario uit? Met welke multimediaprincipes hou je het beste rekening? Moet je jezelf filmen of net niet? Welke laagdrempelige tools kun je inzetten om schermopnames te maken of om video’s te editen? Welke didactische tips versterken het effect?
In deze sessie bieden we je een antwoord op de bovenstaande vragen. We focussen ons hierbij vooral op het inhoudelijke en didactische aspect en tonen de mogelijkheden van een aantal laagdrempelige tools. Na afloop kun je meteen aan de slag met de principes om je eigen kennisclips te ontwerpen.
Door wie?
Tommy Opgenhaffen – Hij heeft ruime ervaring als docent en leercoach. Hij is coördinator onderwijsontwikkeling en digitaal leren aan de Arteveldehogeschool, en verantwoordelijke van het opleidingscentrum ‘Leren.Hoe?Zo!’. Hij is vaak gastspreker over leren en onderwijstechnologie, voor leerlingen, ouders en docenten, zowel in het lager, secundair en hoger onderwijs.
Voor wie?
- leerkrachten lager en secundair onderwijs, docenten hoger onderwijs, volwassenenonderwijs.
Praktische informatie?
De online inspiratiesessie wordt georganiseerd op aanvraag.