Nieuwe editie Leren.Hoe?Zo!

De vorige versie van Leren.Hoe?Zo! kreeg een grondige update! Er werden verschillende nieuwe thema’s toegevoegd of herwerkt op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten. Naast de vele tips voor leerlingen en studenten bevat elk hoofdstuk ook concrete tips en opdrachten om er als docent in de klas mee aan de slag te gaan. Het boek bevat in totaal 30 hoofdstukken die in 5 grote delen werden opgesplitst.

  • Deel 1 (Leren Leren = een totaalpakket) gaat o.a. dieper in op welke factoren leren beïnvloeden, het begrip zelfsturing en hoe je (op school) zelfsturend leren kunt versterken en hoe je als docent weet wat er echt werkt in de klas.
  • Deel 2 (Hoe werkt je leermotor?) bundelt de belangrijkste inzichten en kaders vanuit de neurowetenschap en cognitieve psychologie die relevant zijn met betrekking tot leren. Hoe meer we weten hoe denken precies werkt, hoe effectiever we ons onderwijs kunnen maken en hoe meer je er rekening mee kunt houden tijdens het studeren.
  • Deel 3 (Durf Denken! Welke strategieën werken?) focust op krachtige studeerstrategieën zoals o.a. spaced practice, retrieval practice en dual coding. Elk hoofdstuk biedt tips hoe je er als student en docent mee aan de slag kunt.
  • Deel 4 (Opvattingen over leren) toont hoe opvattingen over leren een grote impact kunnen hebben. We gaan dieper in op opvattingen over intelligentie, motivatie, zelf-effectiviteit, attributies en faalangst.
  • Deel 5 (Toolbox: handige tips en technieken) biedt je een uitgebreid overzicht van tips en technieken om je studeerruimte optimaal in te richten, je studeertijd te plannen, de leerstof optimaal te verwerken aan de hand van verschillende lees- en noteerstrategieën en om op een doeltreffende manier toetsen en examens af te leggen.

Het boek wordt uitgegeven bij LannooCampus en kost € 29,99 (of €22,99 voor de E-book versie) . Je kunt het hier via onze website bestellen (geen verzendkosten binnen België) of schrijf je in voor ons experttraject Leren.Hoe?Zo! en ontvang automatisch het boek en 5 toolboxen.

Over het boek

“Soms kom je van die boeken tegen waarbij je denkt: ‘Had ik dit boek maar eerder gelezen!’ Dat geldt wat mij betreft zeker voor ‘Leren Hoe? Zo!‘. In een lijvig boek met een heldere opbouw en prettige layout maken zij duidelijk hoe je op een gemakkelijke(re) manier kunt leren. (…) Dit boek staat bomvol antwoorden. Wie dit boek leest en de adviezen opvolgt, zal tot veel betere prestaties komen als het gaat om toevoegen van kennis en handig gebruik maken van je brein.”

“Ik heb nog nooit zo’n duidelijk en goed boek gevonden over studeren. Ik zit nu zelf op het hoger onderwijs en heb er nog ontzettend veel aan. Er staan echt duidelijke tips in waar je ook echt wat aan hebt (…)”

Bekijk de inhoudsopgave en eerste hoofdstukken van het boek hier.