Inspiratiesessie ChatGPT in de klas.Hoe?Zo!

  • Hoe werkt ChatGPT precies?
  • Waarin schuilt de kracht? Wat zijn de beperkingen?
  • Hoe kan ChatGPT je helpen bij het voorbereiden en optimaliseren van jouw lessen?
  • Op welke manier kan ChatGPT jouw evaluatie en feedback versterken?
  • Hoe kan ChatGPT de zelfsturende vaardigheden van jouw leerlingen ondersteunen?

    Schrijf je in voor de inspiratiesessie ChatGPT in de klas.Hoe?Zo! en ontdek het antwoord op deze vragen!

Artificiële intelligentie daagt ons uit om onze huidige manier van werken, leren en studeren opnieuw te evalueren. Sinds OpenAI eind vorig jaar ChatGPT losliet op het grote publiek vindt deze toepassing steeds meer de weg naar de klas. ChatGPT biedt docenten mogelijkheden om nieuwe leermiddelen, individuele feedback en leerkansen op maat te genereren. Ook leerlingen kunnen de technologie als een AI-tutor of study buddy inzetten. Tegelijkertijd is het belangrijk om kritisch en alert te blijven voor de uitdagingen die gelinkt zijn aan deze technologische ontwikkelingen. Hoe vermijd je bijvoorbeeld dat leerlingen oneigenlijk gebruik maken van de tool?

In deze sessie verkennen we samen hoe de technologie precies werkt. Je ontdekt waarvoor je ChatGPT wel en niet kunt inzetten en hoe je ervoor zorgt dat ChatGPT je digitale collega wordt door krachtige prompts te formuleren. Je ontdekt hoe je de toepassing o.a. kunt gebruiken om een leerpad of syllabus te ontwerpen; een les of presentatie voor te bereiden; activerende werkvormen te bedenken; examenvragen te bedenken; evaluatierubrieken op te stellen of te helpen om feedback te geven op werkstukken. We tonen ook hoe leerlingen de tool kunnen inzetten om hun zelfregulerende vaardigheden te versterken, gaande van doelen bepalen, een planning opstellen, vragen bedenken of zichzelf toetsen.

Door wie?

Tommy Opgenhaffen – Hij heeft ruime ervaring als docent en leercoach. Hij is coördinator onderwijsontwikkeling en digitaal leren aan de Arteveldehogeschool, en verantwoordelijke van het opleidingscentrum ‘Leren.Hoe?Zo!’. Hij is vaak gastspreker over leren, voor leerlingen, ouders en docenten, zowel in het lager, secundair en hoger onderwijs.

Voor wie?

  • leerkrachten lager en secundair onderwijs, docenten hoger onderwijs

Praktische informatie?

De online inspiratiesessie wordt georganiseerd op woensdag 25 september 2024 (14u00-15u30) en maandag 21 oktober 2024 (19u00-20u30).

De deelnameprijs bedraagt € 40 (inclusief btw)*.

Nadat je bent ingeschreven ontvang je een automatische betalingsuitnodiging. De link naar het webinar ontvang je enkele dagen voor aanvang van de sessie.

Reacties

"Heel erg bedankt voor de sessie! Het was echt helemaal wat ik ervan gehoopt had! Heel praktisch inzetbaar. Bedankt!"

“Bedankt voor de heel interessante sessie! Je hebt me zin gegeven om op ontdekkingsreis in Chat GPT-land te gaan ;-)”

doordat u ook altijd concrete voorbeelden meegeeft, motiveert dit extra om er zelf mee aan de slag te gaan.”

“Wij hadden gisteren personeelsvergadering met als thema AI en ChatGPT. Ik voelde mij zelf even "expert" met de geziene nascholing.”

"Bedankt voor de leerrijke en duidelijke sessie! Ik weet alweer hoe ik aan de slag kan en deed een heleboel inspiratie op!"

"Bedankt voor de boeiende sessie! Heel verhelderend!" 

*Je kunt kosteloos annuleren via e-mail (info@lerenhoezo.be) tot 2 weken voor aanvang van het webinar of je laten vervangen door een collega. Zonder tijdige verwittiging wordt het volledige inschrijvingsbedrag aangerekend.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

    terug naar vormingsaanbod