Masterclass Generatieve AI in de klas.Hoe?Zo!

Artificiële intelligentie daagt ons uit om onze huidige manier van werken, leren en studeren opnieuw te evalueren. Tools zoals ChatGPT, Dall-E, Copilot en Google Gemini vinden steeds meer de weg naar de klas. Ze bieden docenten mogelijkheden om nieuwe leermiddelen, individuele feedback en leerkansen op maat te genereren. Ook leerlingen kunnen de technologie als een AI-tutor inzetten.

Tegelijkertijd is het belangrijk om kritisch en alert te blijven voor de uitdagingen die gelinkt zijn aan deze technologische ontwikkelingen. Hoe zet je de tools optimaal in? Hoe vermijd je bijvoorbeeld dat leerlingen oneigenlijk gebruik maken van de tools? Hoe betrouwbaar zijn AI-detectietools?

In de online masterclass “Generatieve AI in de klas.Hoe?Zo!” gaan we verdiepend in op deze vragen. Je krijgt ook zelf de tijd om meteen met de tools aan de slag te gaan.

  • Je ontdekt hoe je een visie op het gebruik van AI op school kunt uitwerken.
  • Je krijgt een verdiepend inzicht in de werking van ChatGPT en we vergelijken de tool met andere tools zoals Copilot en Google Gemini. Je ontdekt waarvoor je de tools wel en niet kunt inzetten.
  • Je leert welke technieken je kunt gebruiken om krachtige prompts te formuleren die een beter eindresultaat opleveren.
  • Je ontdekt hoe je het beste prompts formuleert om met Dall-E beelden te genereren.
  • Je ontdekt hoe je de tools kunt inzetten voor het creëren van onderwijsmateriaal zoals lesvoorbereidingen, presentaties, scenario’s voor kennisclips of evaluatierubrieken of bijvoorbeeld en het stimuleren van interactief leren of om formatief feedback te geven.
  • Je ontdekt hoe ChatGPT door leerlingen kan worden ingezet als inspiratiebron, hulpmiddel om hun taal- en zelfregulerende vaardigheden te trainen.

Na afloop van de masterclass beschik je over een toolkit vol inspiratie en ideeën voor het doordacht toepassen van AI in je onderwijspraktijk.

Door wie?

Tommy Opgenhaffen – Hij heeft ruime ervaring als docent en leercoach. Hij is coördinator onderwijsontwikkeling en digitaal leren aan de Arteveldehogeschool, en verantwoordelijke van het opleidingscentrum ‘Leren.Hoe?Zo!’. Hij is vaak gastspreker over leren, voor leerlingen, ouders en docenten, zowel in het lager, secundair en hoger onderwijs.

Voor wie?

leerkrachten lager en secundair onderwijs, docenten hoger onderwijs

Praktische informatie?

De online masterclass wordt georganiseerd op vrijdag 14 juni 2024 (9u-12u30). Het aantal deelnemers is beperkt tot 12. Zo kunnen we interactief aan de slag. (de sessies op 26/04 en 07/06 zijn volzet)

De deelnameprijs bedraagt € 124,99 (inclusief btw)*.

Nadat je bent ingeschreven ontvang je een automatische betalingsuitnodiging. De link om deel te nemen ontvang je enkele dagen voor aanvang van de sessie.

Reacties inspiratiesessie ChatGPT in de klas.Hoe?Zo!

“Bedankt voor de heel interessante sessie! Je hebt me zin gegeven om op ontdekkingsreis in Chat GPT-land te gaan ;-)”

doordat u ook altijd concrete voorbeelden meegeeft, motiveert dit extra om er zelf mee aan de slag te gaan.”

“Wij hadden gisteren personeelsvergadering met als thema AI en ChatGPT. Ik voelde mij zelf even "expert" met de geziene nascholing.”

 

*Je kunt kosteloos annuleren via e-mail (info@lerenhoezo.be) tot 2 weken voor aanvang van het webinar of je laten vervangen door een collega. Zonder tijdige verwittiging wordt het volledige inschrijvingsbedrag aangerekend.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

  terug naar vormingsaanbod