Leren.Hoe?Zo! toolbox

Naast de nieuwe editie van het boek Leren.Hoe?Zo! is er nu ook de Leren.Hoe?Zo! toolbox. De toolbox is bedoeld voor jongeren (vanaf 11 jaar). Ook ouders, leerkrachten of begeleiders kunnen ermee aan de slag thuis of in de klas.

De toolbox bevat 55 kaarten boordevol tips en inzichten om een gepaste studiemethode te vinden en je leren in eigen handen te nemen. De kaarten bundelen de belangrijkste tips uit het boek en zetten je aan het denken over je eigen aanpak door middel van opdrachten en checklists. Ontdek alles wat je wilt weten over leren leren. Hoe verloopt het leerproces? Welke factoren spelen er een rol bij? Wat kun je doen om beter te onthouden? Welke studeerstrategieën werken echt? Hoe plan je efficiënt? Hoe bereid je je optimaal voor op toetsen en examens.

De toolbox kost €12,95 (+ verzendkosten*). Contacteer ons voor de speciale voorwaarden bij aankoop van meerdere exemplaren (vanaf 10 stuks).

* België: de verzendkosten voor 1 toolbox bedragen €4,95. Vanaf 2 of meer toolboxen betaal je €7,00 als totale verzendkost. 

Nederland: De verzendkosten naar Nederland voor 1 toolbox bedragen €11,00. De verzendkosten voor meerdere toolboxen is op aanvraag.

Veelgestelde vragen

De toolbox bevat in totaal 55 kaarten. Eerst lees je welke factoren het leerproces beïnvloeden en hoe dat proces verloopt. Daarna ontdek je hoe je geheugen werkt en hoe je de leerstof beter onthoudt. Dan komen verschillende studeerstrategieën, het belang van motivatie en opvattingen over leren en intelligentie aan bod. Ten slotte bevat de toolbox tips die je helpen om beter te plannen, om de leerstof te verwerken (lees- en noteerstrategieën) en om je voor te bereiden op examens.

Je hoeft niet alle kaarten meteen van a tot z door te nemen. Als leerling kun je de kaarten gebruiken die voor jou op een bepaald moment nuttig zijn. 

Het boek is bedoeld voor leerkrachten en leercoaches. Het bevat naast de tips ook heel wat achtergrondinformatie en tips om ermee aan de slag te gaan in de klas. Het boek biedt leerkrachten en coaches voldoende achtergrondinformatie om de leerlingen optimaal te ondersteunen wanneer ze met de toolbox aan de slag gaan.

De toolbox bundelt op een korte en krachtige manier de belangrijkste tips die leerlingen nodig hebben om aan de slag te gaan. De kaarten bevatten de belangrijkste tips, opdrachten en checklists die de leerlingen aansporen om na te denken over hun aanpak. 

De toolbox kan op verschillende manieren worden ingezet. We zetten enkele mogelijkheden op een rijtje:

    • Als leerling kun je individueel op ontdekkingstocht en de kaarten selecteren die voor jou op een bepaald moment relevant zijn.
    • De toolbox kan ook worden gebruikt tijdens individuele begeleiding om bijvoorbeeld samen met een leercoach actiepunten te bepalen of om te reflecteren over de leeraanpak.
    • Gebruik je op school een test (LEMO, I-study enzovoort) om te peilen naar de leercompetenties van leerlingen? Dan kunnen leerlingen na afloop op basis van het feedbackrapport van de test met de toolbox aan de slag om hun leervaardigheden verder te ontwikkelen.
    • De toolbox kan als remediëringstool worden ingezet. Leerlingen kunnen worden doorverwezen naar specifieke kaarten.
    • De toolbox kan worden ingezet tijdens ‘leren leren’ workshops. Leerlingen kunnen in groepjes aan de slag met de opdrachten en checklisten, ze kunnen zelf op basis van de toolbox een studietip uitwerken en voorstellen aan de klas enzovoort.   

Er wordt extra ondersteuning op maat voorzien voor scholen die met de leerlingen van meerdere klassen met de toolbox aan de slag willen gaan. Dit omvat o.m een online inspiratiesessie voor de betrokken leerkrachten. Neem contact op met tommy.opgenhaffen@lerenhoezo.be voor verdere informatie.

Bestel jouw exemplaar!