How to draw to remember more | Graham Shaw | TEDxVienna

Soms kun je informatie beter onthouden als je de essentie probeert te tekenen in plaats van alles gewoon (letterlijk) te noteren. Beelden maken het inderdaad makkelijker om informatie te onthouden dan wanneer je alleen tekst gebruikt. Toch zijn er niet zoveel mensen die ook op die manier proberen om aantekeningen te maken omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze niet (goed genoeg) kunnen tekenen. In deze TEDx Talk probeert Graham Shaw je ervan te overtuigen dat iedereen kan tekenen. Hij laat je bovendien ook meteen de kracht van beelden ervaren.

Het onderzoek waar Graham Shaw naar verwijst in deze video is “The drawing effect: Evidence for reliable and robust memory benefits in free recall” (Wammes, et al., 2015). Je kunt het hier raadplegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *