Online inspiratielezing Jelle Jolles ‘De lerende tiener, zelfregulatie en het brein’ 

Deze online inspiratielezing gaat over de tiener en zijn of haar ‘gebruiksaanwijzing’. Veel leraren, ouders en coaches klagen over het ‘lastige gedrag’ en de matige motivatie van de jongere. Leerlingen presteren minder goed dan ze kunnen, zijn kwetsbaar en ervaren een grote psychische druk die kan leiden tot matig welbevinden. Jelle Jolles stelt dat dit te maken heeft met het feit dat de tiener ‘werk in uitvoering’ is. De hersenen rijpen door tot ruim na het 20e jaar. Dat is ook hard nodig om alle kennis, inzichten en ervaringen op te doen die nodig zijn om onze complexe wereld te kunnen begrijpen en te zijner tijd vanuit een zelfstandige positie daarin te kunnen functioneren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *