Inspiratiesessie Noteren.Hoe?Zo!

  • Wat zijn de voordelen van noteren?
  • Waarom is het moeilijk om goeie notities te maken?
  • Welke noteerstrategieën bestaan er? Hoe zet je ze in?
  • Hoe help je als docent om de noteervaardigheden te versterken?

Schrijf je in voor de inspiratiesessie Noteren.Hoe?Zo! en ontdek het antwoord op deze vragen!

Noteren is een essentiële vaardigheid om succesvol te leren. Toch blijkt de kwaliteit van notities van leerlingen vaak ondermaats. Soms ontbreekt de essentiële informatie, een goede structuur of verbanden met wat eerder werd geleerd? Op andere momenten zijn ze vaak een letterlijke transcriptie van wat er werd verteld. Welke factoren beïnvloeden de kwaliteit van notities? Hoe kun je als docent jongeren ondersteunen om betere noteervaardigheden te ontwikkelen? Loont het om workshops te organiseren? Waarom kunnen noteerstrategieën als de cornellnoteerstrategie, conceptmapping en sketchnoting tot meer leerwinst leiden? Hoe kun je die strategieën inzetten? Wat met digitaal noteren? Is het een goed idee om je powerpointpresentaties vooraf te delen of noteren je leerlingen beter zelf?

Schrijf je nu in voor de inspiratiesessie ‘Noteren.Hoe?Zo!’ . Je ontvangt de nieuwe editie van het boek en de toolbox bij jou thuis. Tijdens het webinar reikt Tommy Opgenhaffen je een aantal inzichten aan om de noteervaardigheden van leerlingen te versterken.

  • Meer weten over het boek? Klik hier.
  • Meer weten over de toolbox? Klik hier.

Door wie?

Tommy Opgenhaffen – Hij heeft ruime ervaring als docent en leercoach. Hij is coördinator onderwijsontwikkeling en digitaal leren aan de Arteveldehogeschool, en verantwoordelijke van het opleidingscentrum ‘Leren.Hoe?Zo!’. Hij is vaak gastspreker over leren, voor leerlingen, ouders en docenten, zowel in het lager, secundair en hoger onderwijs.

Voor wie?

  • leerkrachten lager en secundair onderwijs, docenten hoger onderwijs, studiebegeleiders, keuzebegeleiders, trajectbegeleiders, CLB-medewerkers;

Praktische informatie?

De data voor 2024-2025 worden binnenkort bekend gemaakt.

De deelnameprijs (inclusief het boek en de toolbox) bedraagt € 80 (inclusief btw) *. Wil je enkel het webinar volgen, dan bedraagt de deelnameprijs €40.

Nadat je bent ingeschreven ontvang je een automatische betalingsuitnodiging. Van zodra we je betaling ontvangen hebben, sturen we je alvast het boek en de toolbox op. De link naar het webinar ontvang je enkele dagen voor aanvang van de sessie.

*Indien het boek en de toolbox naar Nederland moeten worden verzonden, bedraagt de deelnameprijs €90 (inclusief btw).

Je kunt kosteloos annuleren via e-mail (info@lerenhoezo.be) tot 2 weken voor aanvang van het webinar of je laten vervangen door een collega. Zonder tijdige verwittiging wordt het volledige inschrijvingsbedrag aangerekend.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

    terug naar vormingsaanbod